Főoldal Termékeink Újdonságaink, Ajánlataink Üzleteink Hasznos tudnivalók Elérhetőségeink Vendégkönyv Képek
Receptek
 Egészséges kenyerek
 Kovászolt kenyerek
 Receptek
 
Hírek
 
Szilvás kenyér

 

Hozzávalók a

tésztához:

30 dkg szilva
5 dkg mazsola
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
20 dkg liszt

 citromos mázhoz:

20 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál forró víz


Elkészítése: A megtisztított, apróra vagdalt szilvát elkeverjük a mazsolával, és a  fahéjjal, majd hozzáadjuk a 2 tojássárgát, a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kikevert masszát elvegyítjük a sütőporral elkevert liszttel, végül a fehérjékből felvert habbal. Margarinnal kikent, lisztezett, hosszúkás formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal, és meghintjük porcukorral. 
                              
 

 

Nagymami beiglije:

 

Tészta:  

38 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dkg zsír
1 dkg élesztő
Pici tej
3 dkg cukor
1 tojás
Csipet só
1 pohár tejföl

Töltelék: 

20 dkg mák vagy dió
24 dkg cukor
Citrom reszelt héja

Elkészítés:

A vajat a zsírral összekeverjük majd a liszttel összedörzsöljük.

Az élesztőt megfuttatjuk kevés tejben, majd a megfuttatott élesztőt (tejet nem), cukrot, tojást, sót, tejfölt hozzáadjuk a liszthez és összedolgozzuk.

A tésztát kettévesszük, 3 órán át hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, és kétfelé vesszük.
(Diós töltelékhez mazsola is rakható.)

A tésztákat kinyújtjuk, rárakjuk a tölteléket, feltekerjük, tojással megkenjük és fél órát hűvös helyen tároljuk.

Sütés előtt újra megkenjük tojással.


 


 
  footer