Tészta:
38 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dkg zsír
1 dkg élesztő
Pici tej
3 dkg cukor
1 tojás
Csipet só
1 pohár tejföl |
Töltelék:
20 dkg mák vagy dió
24 dkg cukor
Citrom reszelt héja |
Elkészítés:
A vajat a zsírral összekeverjük majd a liszttel összedörzsöljük.
Az élesztőt megfuttatjuk kevés tejben, majd a megfuttatott
élesztőt (tejet nem), cukrot, tojást, sót, tejfölt
hozzáadjuk a liszthez és összedolgozzuk.
A tésztát kettévesszük, 3 órán
át hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük,
és kétfelé vesszük.
(Diós töltelékhez mazsola is rakható.)
A tésztákat kinyújtjuk, rárakjuk a tölteléket,
feltekerjük, tojással megkenjük és fél
órát hűvös helyen tároljuk.
Sütés előtt újra megkenjük tojással.
|