Főoldal Termékeink Újdonságaink, Ajánlataink Üzleteink Hasznos tudnivalók Elérhetőségeink Vendégkönyv Képek
Újdonságaink, Ajánlataink
 Egészséges kenyerek
 Kovászolt kenyerek
 Receptek
 
Hírek
 

Kornspitz

A Kornspitzben a magas értékű nyersanyagok kiegyenlített keveréke rejlik: rozs- és búzaliszt, rozs-, búza- és szójadara, búzamaláta-töret, lenmag és só. A gabonatöretek – vagyis a felaprított gabona magvak – magas hányada miatt a Kornspitz a magok tartalmának összes értékes részével rendelkezik. A ballasztanyagok (A" TERMÉSZET SEPRŰI" - a növényi eredetű élelmiszerek sejtfalainak rostos alkotórészei) hányada meghaladja a 7 százalékot, amely magasabb, mint a legtöbb müzlié. A Kornspitz a fontos ballasztanyagok mellett a B-csoport minden szükséges mennyiségű vitaminját is tartalmazza, továbbá ásványi anyagokat (pl. kalciumot és foszfort), valamint nyomelemeket (pl. tojást, rezet, mangánt, vagy cinket).

Termékek:

édes:
Kornspitzes narancslekváros-mogyorós sütemény
Kornspitzes áfonyás croissant
Kornspitzes csokikrémes croissant

sós:
Kornspitzes sajtos stangli
Kornspitzes virslis croissant
Kornspitzes pizzás masni
Kornspitzes sonkás párna

 

Bibliakenyér®

Kenyérinnováció - kizárólag a könyvek könyvéből való összetevőkkel. "Így áll az írásban, így
sütik” hangzik a vidám szlogen! Bibelbrot® pékségünk legújabb kenyere. Elnevezéséből kiderül, összetevői mindegyikét megemlíti a könyvek könyve. Nevét is innen kapta: "Bibliakenyér®" mely egy különösen ízletes és zamatos búzakenyér.

"És végy magadnak búzát és árpát és babot és lencsét és kölest és tönkölyt és tedd ezeket egy edénybe és ezekből csinálj magadnak kenyeret...” áll az írásban (Ezékiel 4:9). Az eredeti összetevőket, ahogy azok már a szent írásban is állnak, modern formába öntöttük és megalkottuk a Bibliakenyeret. Búza, árpa, tönköly, köles, babliszt, lenmag, méz, tengeri só, mák, köménymag, élesztő és a víz 12 olyan összetevő, mely a mennyei örömökről gondoskodik.

Bibliakenyér® egy különösen ízletes és zamatos kenyér. A kenyér vonzó és eredeti formája, rusztikus, ropogós héja kihangsúlyozza, hogy elkészítésénél kizárólag a kezdetektől fogva bevált alapanyagok kerültek felhasználásra. A mák és kömény keverékével megszórt felület egyedi jelleget kölcsönöz a kenyérnek, emellett a mézzel együtt gondoskodnak a Bibliakenyér® különösen finom, kerek ízéről. A Bibliakenyér kiemelkedik különösen hosszan tartó frissességével.

Bibliakenyér® eredeti holt-tengeri sóval készül. Ez az összetevő az „ígéret földjéről” fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és még jobban kiemeli a kenyér karakterét.
  

Medvehagymás kenyér

Összetétel: búzaliszt, búzapehely, szójatöret, rozstöret, tönkölybúzaliszt, lenmag, köles, szárított kovász, medvehagyma, rozsmalátakivonat, búzasikér, árpamalátaliszt, jódozott tengeri só, kenyérfűszer.

Medvehagyma: Ez az egyre-inkább közkedvelt gyógynövény, arról kapta a nevét, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák. A medvehagyma erősen fokhagymaillatú levelei kora tavasszal jelennek meg, és a nyár közepére elszáradnak. Április-májusban virágzik. A medvehagyma igazi tavaszi kuriózum, bár hazánkban őshonos növény, napjainkban vált kedvelt konyhai alapanyaggá. Az immunrendszert-erősítő és méregtelenítő hatása miatt fogyasztása tavasszal különösen javasolt. Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. Ezen kívül nagy hatásfokkal tisztítja az érrendszert, a bélrendszert és a májat. Értisztító hatása miatt lassul a koleszterin lerakódása az érfalban, így javul a végtagok keringése is. Béltisztító hatása miatt emésztési panaszainkat is enyhíti, továbbá fokozza az étvágyunkat. A medvehagyma rengeteg C-vitamint is tartalmaz.

A medvehagyma intenzív illata péktermékekben kellemes aromává szelídül, viszont hatóanyagtartalma megmarad.

Mindez, ha nem lenne elég, a medvehagyma rendkívül finom is.

Kukoricás kenyér

Összetétel: búzaliszt, só, élesztő, kukoricapehely. Felületén: lenmag, szójadara, kukoricadara, búzapehely, szezámmag, napraforgómag, zabpehely.

A szénhidrátok közül a keményítőt tartalmazók (kenyér és péksütemény, rizs, tésztafélék, burgonya, kukoricapehely) rövid ideig maradnak a gyomorban, ugyanakkor jó a savkötő képességük és nem serkentik a savelválasztást. Ezért fekélybetegek, idősek számára egyaránt javasolt az élelmiszer, amely akár dara, akár pehely formájában tartalmazza a kukoricát. Magas rosttartalma miatt az ebből készült termék kedvező élettani hatású, a felszívódási problémákkal küzdők alapélelmiszere, és miután hamar a telítettség érzését adja, de kisebb az emészthetőségi foka, kiválóan alkalmas fogyókúrázók számára is.

Magvas kenyér

Összetétel: lenmag, szójatöret, búzaliszt, napraforgó, só, szezám, búzatöret, gyapotmag, rozsmaláta, kovászpor, kenyérfűszer, malátaliszt. 

A különböző olajos magokkal (len, tök, napraforgó, szezám, zabkorpa, mák) dúsított kenyér egyre nagyobb teret hódít. Az olajos magvak kis méretük ellenére valódi energiabombák, rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, magas fehérje- és tápanyagtartalmukat tekintetve a hússal is versenyre kelnek. Ez a kenyérfajta magába foglalja a rozsnak és az olajos magvaknak minden pozitívumát, valamint diétázók számára is ideális választás.

 
 
  footer