Kornspitz
A Kornspitzben a magas értékű
nyersanyagok kiegyenlített keveréke rejlik: rozs- és búzaliszt, rozs-, búza-
és szójadara, búzamaláta-töret, lenmag és só. A gabonatöretek – vagyis a
felaprított gabona magvak – magas hányada miatt a Kornspitz a magok
tartalmának összes értékes részével rendelkezik. A ballasztanyagok (A"
TERMÉSZET SEPRŰI" - a növényi eredetű élelmiszerek sejtfalainak rostos
alkotórészei) hányada meghaladja a 7 százalékot, amely magasabb, mint a
legtöbb müzlié. A Kornspitz a fontos ballasztanyagok mellett a B-csoport
minden szükséges mennyiségű vitaminját is tartalmazza, továbbá ásványi
anyagokat (pl. kalciumot és foszfort), valamint nyomelemeket (pl. tojást,
rezet, mangánt, vagy cinket).
Termékek:
édes: Kornspitzes
narancslekváros-mogyorós sütemény Kornspitzes áfonyás
croissant Kornspitzes csokikrémes croissant
sós: Kornspitzes
sajtos stangli Kornspitzes virslis croissant Kornspitzes pizzás
masni Kornspitzes sonkás párna Bibliakenyér® Kenyérinnováció - kizárólag a könyvek könyvéből való összetevőkkel. "Így áll az írásban, így sütik” hangzik a vidám szlogen! Bibelbrot® pékségünk legújabb kenyere. Elnevezéséből kiderül, összetevői mindegyikét megemlíti a könyvek könyve. Nevét is innen kapta: "Bibliakenyér®" mely egy különösen ízletes és zamatos búzakenyér.
"És végy magadnak búzát és árpát és babot és lencsét és kölest és tönkölyt és tedd ezeket egy edénybe és ezekből csinálj magadnak kenyeret...” áll az írásban (Ezékiel 4:9). Az eredeti összetevőket, ahogy azok már a szent írásban is állnak, modern formába öntöttük és megalkottuk a Bibliakenyeret. Búza, árpa, tönköly, köles, babliszt, lenmag, méz, tengeri só, mák, köménymag, élesztő és a víz 12 olyan összetevő, mely a mennyei örömökről gondoskodik.
Bibliakenyér® egy különösen ízletes és zamatos kenyér. A kenyér vonzó és eredeti formája, rusztikus, ropogós héja kihangsúlyozza, hogy elkészítésénél kizárólag a kezdetektől fogva bevált alapanyagok kerültek felhasználásra. A mák és kömény keverékével megszórt felület egyedi jelleget kölcsönöz a kenyérnek, emellett a mézzel együtt gondoskodnak a Bibliakenyér® különösen finom, kerek ízéről. A Bibliakenyér kiemelkedik különösen hosszan tartó frissességével.
Bibliakenyér® eredeti holt-tengeri sóval készül. Ez az összetevő az „ígéret földjéről” fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és még jobban kiemeli a kenyér karakterét.
Medvehagymás kenyér
Összetétel: búzaliszt,
búzapehely, szójatöret, rozstöret, tönkölybúzaliszt, lenmag, köles, szárított
kovász, medvehagyma, rozsmalátakivonat, búzasikér, árpamalátaliszt, jódozott
tengeri só, kenyérfűszer.
Medvehagyma: Ez az egyre-inkább közkedvelt gyógynövény,
arról kapta a nevét, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit,
és még a föld alól is gyakran kiássák. A medvehagyma erősen fokhagymaillatú
levelei kora tavasszal jelennek meg, és a nyár közepére elszáradnak.
Április-májusban virágzik. A medvehagyma igazi tavaszi kuriózum, bár hazánkban
őshonos növény, napjainkban vált kedvelt konyhai alapanyaggá. Az
immunrendszert-erősítő és méregtelenítő hatása miatt fogyasztása tavasszal
különösen javasolt. Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Kedvezően hat a
gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a
szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét
és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. Ezen kívül
nagy hatásfokkal tisztítja az érrendszert, a bélrendszert és a májat.
Értisztító hatása miatt lassul a koleszterin lerakódása az érfalban, így javul
a végtagok keringése is. Béltisztító hatása miatt emésztési panaszainkat is
enyhíti, továbbá fokozza az étvágyunkat. A medvehagyma rengeteg C-vitamint is
tartalmaz.
A medvehagyma intenzív illata péktermékekben kellemes
aromává szelídül, viszont hatóanyagtartalma megmarad.
Mindez, ha nem
lenne elég, a medvehagyma rendkívül finom is.
Kukoricás
kenyér
Összetétel: búzaliszt, só, élesztő, kukoricapehely.
Felületén: lenmag, szójadara, kukoricadara, búzapehely, szezámmag,
napraforgómag, zabpehely.
A szénhidrátok közül a keményítőt tartalmazók
(kenyér és péksütemény, rizs, tésztafélék, burgonya, kukoricapehely) rövid
ideig maradnak a gyomorban, ugyanakkor jó a savkötő képességük és nem
serkentik a savelválasztást. Ezért fekélybetegek, idősek számára egyaránt
javasolt az élelmiszer, amely akár dara, akár pehely formájában tartalmazza a
kukoricát. Magas rosttartalma miatt az ebből készült termék kedvező élettani
hatású, a felszívódási problémákkal küzdők alapélelmiszere, és miután hamar
a telítettség érzését adja, de kisebb az emészthetőségi foka, kiválóan
alkalmas fogyókúrázók számára is.
Magvas kenyér
Összetétel: lenmag, szójatöret,
búzaliszt, napraforgó, só, szezám, búzatöret, gyapotmag, rozsmaláta,
kovászpor, kenyérfűszer, malátaliszt.
A különböző olajos magokkal (len, tök, napraforgó, szezám,
zabkorpa, mák) dúsított kenyér egyre nagyobb teret hódít. Az olajos magvak kis
méretük ellenére valódi energiabombák, rengeteg ásványi anyagot és vitamint
tartalmaznak, magas fehérje- és tápanyagtartalmukat tekintetve a hússal is
versenyre kelnek. Ez a kenyérfajta magába foglalja a rozsnak és az olajos
magvaknak minden pozitívumát, valamint diétázók számára is ideális
választás.
|