Teljes
kiőrlésű lisztből készült termékek előnyei:
A teljes kiőrlésű gabona gyártása során,
a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így rostban (rostok csökkentik
a felesleges zsírok, szénhidrátok és fehérjék felszívódását) és vitaminokban
gazdag lisztet kapunk.
A teljes kiőrlésű gabonából készült termékek amellett, hogy sok hasznos élelmi
rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kálcium,
magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, cukorbetegség és
szívbetegségek kialakulását is, csökkenti a koleszterin szintet és a
vérnyomást, segíthet az ún. irritábilis bél szindrómában (ISB) szenvedőknek.
Elhízni is nehezebb tőle, mert kevesebb mennyiségtől jól lakunk.
Napi 40-50 g
rost elfogyasztása ajánlott.