Az omega-3
zsírsavak - hasonlóan a vitaminokhoz - táplálkozásunk létfontosságú elemei,
melyből heti 200-300 grammot ajánlott megenni. Ezzel szemben Magyarországon az
átlagfogyasztás ennek kb. egynyolcada.
Az omega-3 zsírsavakból képződő bioaktív anyagok befolyásoljáka gyulladásos folyamatokat, a véralvadást, az érfal tónusát, mérséklik az
étkezést követő vérzsírszint-emelkedést is.
Az Omega 3 előkeverék szervezet számára hasznos összetevői:
- csírázott lenmag
- lenmagcsíra őrlemény
- lenmag
A lenmagcsíra az Omega-3 zsírsavak növényi forrása, amely a szervezet
számára emészthetetlen nyálkaanyagtól megtisztított és csíráztatott lenmagot
tartalmaz egész és őrölt formában is.
A lenmagcsíra magas Omega 3 (alpha - linolénsav), antioxidáns (ß
karotin , E vitamin) és rosttartalommal rendelkezik.